Hírek

2005.09.12. 00:00

A Népligetben jutott tovább a Szeged

A szegedi döntetlen, az újonnan igazolt Szécsi kapus klasszisához méltó bemutatkozása és persze az eredmény (6-6) ismeretében egyértelműen favorit volt a továbbjutásra az FTC a férfi vízilabda Magyar Kupában.

Malonyai P.

[caption id="" align="alignleft" width="204"] Szécsi a Népligetben is remekelt
[/caption] A negyeddöntő visszavágóján aztán képtelen volt élni az esélyével. Szécsi a Népligetben is remekelt, ám a többiek nem alkottak maradandót. Legyen elegendő csak arra utalni, hogy egyetlen emberelőnyt sem lőttek be (5/1). Igaz, a másik oldalon sem volt remek ez a mutató (5/1), sőt, még két ötméterest is kihagyott a Szeged (Szécsi!). Viszont akadt három pólos a csapatban (Lehmann, Hosnyánszky, Mészáros), akik az átlag fölött teljesítettek, ami szervezett játékkal párosulva elegendő volt a győzelemhez (7-6) és a négy közé jutáshoz. A többi mérkőzésen a papírforma volt az úr. Négygólos győzelme után a Vasas Steinmetz Ádám és Varga Dániel vezérletével döntetlenre (10-10) hozta a második meccset, elsősorban annak köszönhetően, hogy a harmadik negyed gólözönéből jobban jött ki (5-3-ra).

A Domino-BHSE csapatában csak hárman (Kiss Gergő, Fodor, Molnár Tamás) játszottak az olimpiai bajnokok közül, ám négy gólra a felkészülésük elején is jók voltak. A fiatalok pedig (főként a háromgólos Hárai) megtették a magukét, így a viszszavágón sem volt kérdéses a győzelem (11-8). Akárcsak az Eger esetében. A csapat a második meccsen sem adott esélyt a Pécsnek (24-10), amelyben a „nagy öregek”, Kósz kapus és Petőváry Zsolt ezúttal is bizonyították klasszisukat. A négy közé tehát a Domino-BHSE, a Szeged, a Vasas és az Eger jutott be, az elődöntőkre, majd a fináléra két hét múlva (szeptember 24-25.) kerül sor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!