Hírek

2005.09.03. 00:00

A vietnami boltos ma is vígan árul az újpesti piacon

– Újpesti polgármesterként arra esküdtem föl, hogy a helyiek érdekeit részesítsem előnyben – mondta érdeklődésünkre Derce Tamás. A kerület első embere hozzátette, a sajtó által felkapott eset, mely szerint ő a Toldi-trilógia felmondását kérné a külföldi árusoktól, csúsztatás.

Lázin M. A.

– Pusztán annyi történt, hogy az egyik, itt lévő vietnami árusnak öt év után lejárt a bérleti szerződése, s ezt kívánta megújítani – elevenítette föl a kezdeteket a polgármester. Megtudtuk, a boltos ez ügyben kereste fel a hivatalt. Az önkormányzat annak rendje és módja szerint ellenőrizte, a férfi befizette-e a kötelező adókat, valamint rendben tartja-e üzlete környezetét. Az akta Derce Tamás elé került, aki elbeszélgetett a külföldivel. Állítólag ekkor hangzott el a média által felkapott kijelentés.

– Én akkor azt mondtam, ha akad újpesti jelentkező a standra, természetesen őt részesítem előnyben. És ez a jövőben is így lesz – hangsúlyozta a polgármester. Hozzátette, ez nem rasszizmus, hanem a helyiekkel szembeni kötelesség. – Azt mondtam neki: én innen származom, azokkal az emberekkel érzek sorsközösséget, akik Arany nyelvét beszélik. Az őseink együtt szenvedtek és örültek, természetes tehát a kölcsönös vonzalom – mondta a polgármester.

– Egyébként nem értem, mire ez a nagy cirkusz: miután nem akadt más jelentkező, a vietnami megkapta a standot – tette hozzá Derce Tamás. – Az újpesti piacon egyébként nem egy vietnami, illetve kínai árus van, és még eddig soha senkit nem tettünk ki azért, mert nem magyar nemzetiségű – tette hozzá a polgármester.

Egyébként az újpesti piac  népszerű a helyiek körében. Akad itt minden: gyümölcs, zöldség, háztartási edény éppúgy, mint pékáru, cipőbolt, valamint lángos- és hurkasütő. A külföldiek elsősorban ruhaneműket kínálnak, da az áruk között akadnak távol-keleti csemegék is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!