Hírek

2005.09.17. 00:00

A Világligához fordul a Magyar Iszlám Közösség

D. Á.

– Úgy tűnik, mégsem indul nyomozás az iszlámellenes nézeteiről elhíresült anonim társaság ellen – állítja a Magyar Iszlám Közösség elnöke, Bolek Zoltán. A Budapesti Rendőr-főkapitányságon Boleket tegnap arról tájékoztatták, hogy az elhíresült falragaszok nem merítik ki a közösség elleni izgatás kategóriáját. Mint ismeretes, szeptember elején a főváros több pontján is iszlámellenes plakátok jelentek meg „Allah egy terrorista?” illetve, „Az iszlám bűnöző vallás?” feliratokkal. A társaság azt állította, tagjaik között neves sportolók és politikusok is megtalálhatók.

A Külügyminisztérium tegnap közleményben ítélte el az iszlámellenes megnyilvánulásokat. Bolek Zoltán azonban nonszensznek tartja, hogy egy tavalyi ügyészségi állásfoglalásra hivatkozva mégsem kezdenek el nyomozni a rendőrök. – Felháborító, hogy más vallásokkal szembeni diszkriminációra rögtön mindenki érzékenyen reagál, velünk pedig senki sem szolidáris – mondta az iszlám közösség elnöke. Bolek szerint az is figyelemre méltó, hogy mindeddig egyetlen politikus sem határolódott el az anonim társaság nézeteitől. A közösség eddigi sérelmei miatt az Iszlám Világligához fordul, és „defenzívából offenzívába” csapnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!