Hírek

2005.09.03. 00:00

Andre Agassi „magyaros” randevúi

A 35 esztendős Andre Agassi nyerte a tie-break háborút, s ezzel a holtversenyes második helyre lépett előre az amerikai Grand Slam teniszviadal örökranglistáján.

Árvay Sándor

Magyar vonatkozású meccsek szegélyezik a pályafutása huszadik (!) US Open-tornáján szereplő Las Vegas-i szuperklasszis, Andre Agassi útját. A második fordulóban az ATP Tour legmagasabb játékosa, a 208 centis Ivo Karlovic volt a soros ellenfele, s Agassi tudta, a gyorstüzelő zágrábi ellen senki sem mehet biztosra. Meggyőződhettek erről három éve a hódmezővásárhelyi szurkolók is, akkoriban az ottani Futures-tornán lövöldözte sistergő szerváit a kosaras méretű játékos. Azóta kinőtte e versenyeket, most hatalmas csatára kényszerítette az egykori világelső amerikait. Hatvankilenc nyerő ütéssel (közte harminc védhetetlen adogatással) legtöbb esetben meccset lehetne nyerni – ha nem Agassi áll a túlsó térfélen, s ha az ütésváltásba nem kevert volna a horvát meglepően sok (40) saját hibát. A tar fejű veterán biztonságosabban teniszezett, s végül 7:6, 7:6, 7:6-tal lépett a következő fordulóba.

„Mintha tojásokon lépdeltem volna, olyan óvatosan játszottam…” – mondta a mérkőzés után. A legjobb 32 között újból egy itthonról ismert teniszező,
a cseh Tomas Berdych lesz az ellenfele. A húszéves fiatalember 2002-ben lett profi, s pályafutása első tornagyőzelmét azon a nyáron a budaörsi Challenger-viadalon jegyezte, tavaly már a 4. fordulóig jutott Wimbledonban. Agassi mostani győzelme immár a 73. nyertes meccse a két évtizedes US Open-szereplés során. Holtversenyes második helyen áll a legendás Ivan Lendl társaságában.

A torna negyedik játéknapján egyébként nem született különösebb szenzáció – ha csak az nem meglepetés, hogy a 4. kiemelt Roddickot a nyitófordulóban búcsúztató luxemburgi skalpvadász, Gilles Müller kikapott páros társától, az amerikai Robby Ginerpitől 6:1, 6:1, 6:4 arányban.

Adományok a vízözön áldozatainak segítésére

A New Orleanst ért katasztrófa, a Katrina hurrikán áldozatainak megsegítésére egymást érik a felajánlások. Serena Williams ötletéhez (minden ász adogatás után száz dollár a segélyszámlára) több játékos is csatlakozott. Az amerikai szövetség az idei US Open bevételeiből félmillió dollárt ajánlott fel a vízzel elárasztott településeinek újjáépítéséhez. A verseny szervezői adománygyűjtő helyeket állítanak fel, hogy a nézők hozzá tudjanak járulni a katasztrófa kárainak enyhítéséhez.

A New Orleanst ért katasztrófa, a Katrina hurrikán áldozatainak megsegítésére egymást érik a felajánlások. Serena Williams ötletéhez (minden ász adogatás után száz dollár a segélyszámlára) több játékos is csatlakozott. Az amerikai szövetség az idei US Open bevételeiből félmillió dollárt ajánlott fel a vízzel elárasztott településeinek újjáépítéséhez. A verseny szervezői adománygyűjtő helyeket állítanak fel, hogy a nézők hozzá tudjanak járulni a katasztrófa kárainak enyhítéséhez. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!