Hírek

2005.09.23. 00:00

Bántó kapusbakik Barcelonában

Olaszországban, Spanyolországban és Németországban a bajnoki küzdelmek, Angliában a Ligakupa hozta lázba a szurkolókat szerda este.

Szabó Tamás

A spanyol bajnoki címvédő FC Barcelona jól zárta az első félidőt odahaza a Valencia ellen. A kameruni Eto’o szerzett labdát a félpályánál, majd a francia Giuly elé játszott, aki elszáguldott a jobb oldalon, és a jobb sarokba lőtt. A szünet után beindult a vendégcsapat, Villa büntetőből egyenlített, majd a kapusok percei következtek. Valdes egy viszszagurított labdát próbált a mezőnybe vágni, ám telibe találta Villát, akiről a hálóba hullott a labda. Aztán Canizares következett, ő kiejtette Ronaldinho beadását, Deco köszönte szépen, és a kapuba passzolt. A vége 2-2, a Barca kis híján sorrendben a második vereségét szenvedte el, vasárnap az Atlético Madrid otthonában bukott el.

Olaszországban főképp Vincenzo Iaquintáról cikkeznek. Az Udinese csatára egy héttel ezelőtt a Bajnokok Ligájában mesterhármast lőtt a Panathinaikosznak, ezúttal viszont nem a góljai miatt került a középpontba. Csapata 2010-ig szóló szerződéshosszabbítást ajánlott neki (a mostani 2007-ben jár le), de ő fütyült az egészre, esze ágában sem volt aláírni. Ezért a szerdai, Juventus elleni meccs előtt kirakták a keretből, így valószínűleg hamarosan távozik az Udinesétől. Mintha ez nem lett volna bőven elég a drukkereknek, még a Juve is nyert a Friuli-stadionban. Vieira szerezte a gólt, ezzel a torinói gárda négy mérkőzésből négyet nyert.

A Milan közben javított. Carlo Ancelotti együttese vasárnap kikapott a Sampdoria otthonában, szerdán viszont 2-0-ra verte a Laziót. A gólokat Sevcsenko és Kaká szerezte, de ami fontosabb: a csapat sikere egy pillanatig sem forgott veszélyben. Ez némileg lecsendesítette azokat, akik szerint Carlo Ancelotti mester ideje lejárt. A városi rivális Inter a bajnokságban először kezdő (a Szuperkupa után hárommeccses eltiltást kapott) Samuel fejesével hozta el a három pontot Veronából. Az argentin védő Luis Figo szögletét fejelte a Chievo kapujába.

A német bajnokság hatodik fordulójában a Hertha és a Hamburg egyaránt az utolsó percekben szerezte meg a győztes gólt. A berliniek Rafael révén a 90. percben, így 3-2-re nyertek a Duisburg ellen. A Hamburg Stuttgartban diadalmaskodott. A hazaiak végig támadóbban játszottak, rengeteg helyzetet kihagytak, amiért keményen megbűnhődtek. Az utolsó percben Jarolim szerencsés góljával a Hamburg 2-1-re győzött, és három ponttal távozott.

Angliában elérkezett a kiscsapatok ideje, arrafelé a kupákban évről évre meglepetések tucatját szállítják. Íme az egyik: a harmadosztályú Doncaster legyőzte a Premier League ötödik helyén vitézkedő Manchester Cityt. Százhúz perc után 1-1-re álltak a felek, a büntetőket viszont az alacsonyabb osztályú gárda lőtte jobban, és továbbjutott. Emlékezetes: kedden a negyedosztályú Grimsby a Tottenhamet búcsúztatta el (1-0). Kis híján egy másik élvonalbeli gárda, a Fulham is megégett. A londoniak a negyedosztályú Lincolnnal kínlódtak, a rendes játékidőben 4-4-re végeztek a felek. A ráadást a Fulham bírta jobban, és végül kínkeservesen, 5-4-re győzött.

Angliához kapcsolódik a hír, miszerint az UEFA fegyelmi bizottsága két mérkőzéstől eltiltotta Wayne Rooneyt, aki a Villarreal–Manchester United Bajnokok Ligája-mérkőzésén kapott piros lapot. A manchesteriek válogatott támadója egy szabálytalanságért sárga lapos figyelmeztetésben részesült, majd gúnyosan megtapsolta a játékvezetőt, aki ezért egy második sárga lappal kiállította. Az UEFA indoklása szerint Rooney több sportszerűtlenséget is elkövetett, ezért kell két találkozót kihagynia. A csatár a Benfica és a Lille elleni hazai meccseken nem léphet pályára. A szigetországi klub péntek éjfélig megfellebbezheti a határozatot az UEFA-nál.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!