Hírek

2005.09.30. 00:00

Bill Gates a leggazdagabb, de csak havi 50 ezret kap

Kereken egymillió dollár volt a Microsoft első embere, Bill Gates éves fizetése a júniusban véget ért üzleti évben. A közel kétszázmillió forintnak megfelelő summa a havi 50 000 dolláros fizetésből és a 400 ezer dollárnyi prémiumból jött össze.

Zsebesi Zs.

A cég éves jelentéséből kiderül, hogy ugyanennyit keresett a Microsoft vezérigazgatója, Steve Ballmer is. A tulajdonosok meg voltak elégedve a két Microsoft-vezér munkájával, ezért a most folyó üzleti évben már 620 ezerre emelték mindkettőjük éves bérét, és a prémium ennek akár 120 százalékát is elérheti. Gates és Ballmer a cég alapítói közé tartoznak. Gatesnek 9,55 százalékos, míg Ballmernek 3,85 százalékos részesedése van a Microsoftban.

Az évi egymilliós fizetés nem kevés, de azért nem sok köze van ahhoz, hogy Bill Gates az idén is a világ leggazdagabb embere lett a Forbes magazin listája szerint 51 milliárdnyi vagyonával. Mondjuk arra azért elég, hogy ne kelljen a vagyont felélnie, még akkor sem, ha nem veri a fogához az ember a garast.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!