Hírek

2005.09.23. 00:00

Bozóky Imre MLSZ-elnök mégis Peruban marad

Lázár L.

Eseményekben gazdag hete volt a Magyar Labdarúgó Szövetség vezérkarának. Kezdődött nyolc elnökségi tag „kíváncsiságával”, akiknek tájékoztatást adott Berzi Sándor főtitkár Lothar Matthäus szövetségi kapitány szerződéseiről. A „nyolcak” megnyugodtak, és megállapodtak abban, hogy a Bulgária és a Horvátország elleni világbajnoki selejtező mérkőzések után döntenek a kapitány jövőjéről. Matthäus válaszlépésként bejelentette: ha a személyét illetően határozatlan a sportág vezetése, akkor elképzelhető, hogy távozik.

A következő lépést a görög PAOK Szaloniki tulajdonosa, Jannisz Gumenosz tette meg. Elmondta, hogy szeptember 26-án hozzájuk ír alá a jelenlegi magyar kapitány. A Münchenben lévő Matthäus nem reagált, ám a PAOK repülőjegyet küldött neki vasárnapra, a München–Szaloniki járatra. A Peruban az U17-es világbajnokságon időző MLSZ elnök, dr. Bozóky Imre is sokáig hallgatott, majd amikor megszólalt, közölte: a kapitány távozása kitaláció. Szerinte Lothar marad. Ő október 4-én jön haza, akkor foglalkozik majd a kapitánykérdéssel.

Tegnap délelőtt felröppent a hír: Bozóky Imre meggondolta magát, tanácsadói javaslatára mégis hazajön a napokban, öszszehívja az elnökséget, és lépnek a kapitány ügyében. Az információt a szövetségben nem erősítették meg, de nem is cáfolták. Délutánra megváltozott minden, az MLSZ-ben közölték: az elnök mégsem jön idő előtt haza. Többek szerint azért, mert vaklármának tartja a Matthäus körül kialakult csinnadrattát. E logika szerint a kapitány nem először dobja be a köztudatba, hogy ajánlata van más csapatoktól. Ha most is így van, akkor felesleges foglalkozni az egésszel. Ha mégis megy, akkor csak a selejtező mérkőzések után teheti.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!