Hírek

2005.09.14. 00:00

Budapest milliárdos álmai az unió támogatásával

Budapesten csaknem négy és fél ezer uniós pályázatot regisztráltak az elmúlt másfél évben. Ezek összértéke meghaladja a 119 milliárd forintot. A döntések alapján 41 milliárd forint összegű fejlesztés valósulhat meg.

Kiss G.

Bakonyi Tibor főpolgármester-helyettes tegnap elmondta, Budapesten a mai napig 3,3 milliárd forint támogatást fizettek ki, most gyorsít a főváros. A budapesti pályázatok több mint kétharmadát a mikro- és kisvállalkozások jegyzik. A fővárosi önkormányzat a Nemzeti Fejlesztési Terv biztosította lehetőségek közül több korszerűsítés megvalósítására is jelentkezett. A „Helyi tömegközlekedés fejlesztése” pályázatnak köszönhetően a város 141 millió forintot költhet autóbusz-forgalmi sávok kialakítására például a Kerepesi és a Veres Péter úton. Egy másik program keretében Budapest huszonegy környező településsel karöltve zajtérképet és intézkedési tervet dolgozhat ki 696 millió forint összértékben.

Három év múlva megkezdődhet a P+R parkolók építése is, melyek költsége meghaladja a 16 milliárd forintot. Az egyik legnagyobb beruházás a csepeli szennyvíztisztító megépülése lesz, amely európai szinten is kiemelkedő fejlesztésnek számít a maga 100 milliárd forint feletti költségvetésével.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!