Hírek

2005.09.21. 00:00

Csak az elnök türelmes

Magyarázkodnak és óvnak a Realnál. A sztárcsapat egy héten belül háromszor kapott ki.

Szabó Tamás

Madridban két szezont böjtöltek ki trófea nélkül a Real-drukkerek. Az elnök, Florentino Perez „Galaktikus” tervezete finoman szólva is becsődölt. A hangzatos „Madridban Pavonok és Zide-nae-ok, vagyis saját nevelésű játékosok és világklasszisok játszanak”-elmélet az elmúlt két évben elcsépeltté, mi több, használhatatlanná vált. Perez ezen a nyáron újabb 90 millió eurót költött, ám ezúttal veterán sztárok helyett sikerre éhes fiatalokat gyűjtött be. Julio Baptista, Robinho, Carlos Diogo, Julio Baptista és Sergio Ramos érkezett, de az eredmények egyelőre velük sem javultak. A Real Madrid kikapott a Celta Vigótól és az Espanyoltól a spanyol bajnokságban, közte elbukott a Bajnokok Ligájában, 3-0-ra veszített Lyonban. Totális kudarc, José Antonio Camacho edző tavaly hasonló nyitány után önként vette a kalapját… Nem úgy a jelenlegi mester, Vanderlei Luxemburgo. A brazil a hírek szerint maximálisan élvezi Perez elnök bizalmát. Amíg a spanyol sajtó az elmúlt héten a menesztéséről cikkezett, a vezetőség a bizalmával tüntette ki. Nem véletlen, hogy Luxemburgo a jövőbe tekint. – Tovább dolgozunk, nincs megállás – mondta az Espanyol elleni, sorrendben harmadik kudarcot követően.

Az edzővel értett egyet a válogatott hátvéd Michel Salgado, aki szintén a munkáról értekezett: „Az Espanyol elleni vereséget követően úgy hagytuk el a pályát, hogy továbbra is dolgoznunk kell. Megvoltak a lehetőségeink, de nem koncentrálunk eléggé. Pedig meccseket kell nyernünk, végre el kell érnünk a céljainkat!” Luxemburgo hétfőn munkához látott, és a holnapi, Athletic Bilbao elleni hazai bajnokira egy új védelmet verbuvált. Ramos eltiltás, Helguera sérülés miatt hiányzik, a három forduló után 15. helyen szerénykedő csapat egy sosem látott középső duóval kezd: Luxemburgo a másfél éve egyetlen tétmeccset sem játszott angol Woodgate mellett a zöldfülű Mejíát állítja csatasorba. Bátor cselekedet, habár a két védő szegről-végről ismeri egymást. Az amerikai ligaválogatott ellen az angol légiós a 86. percben, míg Mejía két perccel később pályára lépett… Julio Baptista szintén eltiltás miatt nem szerepelhet, így a Marca című spanyol lap már megadta a kezdőcsapatot.

A védelem előtt Beckham és Robinho rohamoz a széleken, középen Gravesen és Pablo Garcia működik. Elöl Ronaldo és Raúl játszik majd. Utóbbi szerint dupla kényszer van rajtuk. – A Bilbao ellen magunkat kell legyőznünk, ahhoz, hogy sikeresek legyünk – vélekedett a csapatkapitány. – Ez nem egyszerű feladat. Továbbra is dolgoznunk kell, és bíznunk kell magunkban. Mindenki azon van, hogy változzon a helyzet. Egy magabiztos győzelem sokat lendítene rajtunk. Amíg a pályán nem megy, addig a Real megpróbál a zöld asztalnál diadalmaskodni. A vezetőség fontolgatja, hogy bírói műhiba miatt megóvja a vasárnap 1-0-ra elveszített Espanyol elleni bajnoki mérkőzést. A madridiak azt kifogásolják, hogy a hazaiak győztes találata előtt a játékvezető belefújt az akcióba, ezért a védők leálltak, így Jarque teljesen szabadon fejelhetett Iker Casillas kapujába.

Csökkent az értékük

Egy német internetes oldal egy évvel ezelőtt jóval többre becsülte a Real-játékosok piaci értékét. Ronaldo, Beckham és Roberto Carlos értéke hárommilliárd, Zidane-é pedig egymilliárd forintnak megfelelő összeggel csökkent. Csak Iker Casillas megbecsültsége növekedett.

Ronaldo 8 milliárd

Beckham 6,8 milliárd

Sergio Ramos 6,5 milliárd

Casillas 6,1 milliárd

Julio Baptista 6,1 milliárd

Raúl 6,1 milliárd

Robinho 6,1 milliárd

Zidane 5 milliárd

Woodgate 3,6 milliárd

Roberto Carlos 3,3 milliárd

Ronaldo 8 milliárd

Beckham 6,8 milliárd

Sergio Ramos 6,5 milliárd

Casillas 6,1 milliárd

Julio Baptista 6,1 milliárd

Raúl 6,1 milliárd

Robinho 6,1 milliárd

Zidane 5 milliárd

Woodgate 3,6 milliárd

Roberto Carlos 3,3 milliárd -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!