Hírek

2005.09.15. 00:00

Csendre vár a királyerdei idős ember

Az idős asszony hangzavarban él. Környékén megállás nélkül zajonganak. Szomszédai csendháborítók, akikben nincs együttérzés.

BAMA

Az idős, beteg hölgy a csepeli csendháborítás rendeleteiről érdeklődött szerkesztőségünknél. A védtelen asszony hivatalosan fél lépéseket tenni, mert tart azoktól, akik miatt nincs nyugta. Levelében megírta, a szomszédok hangos zene mellett szerelnek, fűrészelnek, a visító gépektől pedig az idegei mennek tönkre. De ez még nem minden. Hétvégenként hajnalig tombol a részeg társaság. A kertvárosban nem telik el olyan nap, mikor békés csendben hallhatná a madarak csicsergését. A sugárkezelésekre járó asszony egyik éjjel megkérte szomszédait, legyenek rá tekintettel. Két nap elteltével bedobáltak az ablakán, és banyának nevezték. Kérdés, mit tehetünk ilyenkor?

Polgár György csepeli főtanácsostól lapunk megtudta, az ilyen esetek szabály-, illetve becsületsértésnek minősülnek. Az alkotmányban rögzítettek szerint este tíz és reggel hét óra között csendrendelet van érvényben. A csendháborítást kétezer forinttól húszezer forintig terjedő pénzbírságra bünteti a törvény. Az ehhez hasonló helyzetekben mindenképpen közölni kell az illetékesekkel a problémát. Vagyis az ügy alapos kivizsgálásához meg kell tenni a feljelentést a helyi önkormányzatnál.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!