Hírek

2005.09.14. 00:00

Dr. Bőregér, avagy a fiskális bosszúja

Ki az a Dr. Bőregér? Nos, az operettszínházban szeptember 23-án kiderül. Sokan ismerhetik, ugyanis nem más, mint a Denevér, Johann Strauss operettje.

Szilágyi Á.

[caption id="" align="alignleft" width="295"] Mészáros Árpád színész tréfából megzavarta a sajtótájékoztatót
[/caption]Mielőtt Denevérként világhírűvé vált, az első fordítások Die Fledermaus, vagyis Bőregérként hirdették. Az operettszínház csapata, élükön a direktor-rendezővel, Kerényi Miklós Gáborral kicsit leporolta a művet. Talán ezért is a fiskális bosszúja az alcíme. Már a látvány is a modernebb zenés darabról szól. Ugyanis a díszletek felnagyítva foglalják majd el a színpadot.

Strauss operettje a pesti zenés színházban groteszkbe hajló vígjáték lesz. Akkor még nem is szóltunk Orlowsky herceg figurájáról, aki fél felvonáson keresztül nőimitátorként szórakoztatja magát, na meg a nagyérdeműt. A Dr. Bőregér a pesti Brodway-n  korunkat veszi nagyító alá. Idát Oszvald Marika alakítja, akinek a kedvéért még egy dalt és jelenetet komponáltak Strauss darabjába. A két főszereplő, Rozalinda, Kalocsai Zsuzsa és Eisenstein, Nyári Zoltán jelenleg Japánban lép fel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!