Hírek

2005.09.27. 00:00

Egyetemi botrány: harminc napig gondolkodhatnak

P. Á.

Folyamatosan jelzések érkeznek a hallgatóktól a felsőoktatási intézményekben szedett térítési díjakkal kapcsolatban Aáry-Tamás Lajos oktatási ombudsmanhoz. Az előzményekről: három hallgató még tavasszal sérelmezte, hogy az államilag finanszírozott alapképzésben 80 ezer forintot kellett félévente fizetniük a Havas Henrik által alapított, egyébként a szegedi egyetemhez tartozó Budapesti Média Intézetben. A pénzt a Média Menedzser Oktató Kft. számlaszámára kellett fejlesztés címén utalni. Csak ezt követően iratkozhattak be a következő szemeszterre.

Aáry-Tamás Lajos a fentiekkel kapcsolatban ajánlást fogalmazott meg a Szegedi Tudományegyetem számára, hogy az államilag finanszírozott képzésein szüntesse meg a fizetési kötelezettséget, és a beszedett pénzt fizesse vissza a károsultaknak. A jogszabály szerint az ilyen képzésben részt vevő hallgatókat tandíjmentesség illeti meg. Aáry-Tamás elmondta, ha az egyetem úgy dönt, hogy nem fizeti vissza a díjakat, akkor a hallgatók bírósághoz fordulhatnak. Adott esetben pert indíthatnak a diplomával rendelkezők is, mivel ezeknek az ügyeknek az elévülési ideje öt év. A szegedi egyetemnek harminc nap válaszadási határidő áll rendelkezésére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!