Hírek

2005.09.27. 00:00

Eljárás indul a Dunába esett pilóta ellen

Büntetőeljárást indít a váci rendőrkapitányság Gergely Sándor ellen a légi közlekedési szabályok megsértése és a vasúti közlekedés veszélyeztetése miatt. Gergely vezette azt a Zlin–142-es sportrepülőt, amely szombaton délután távvezetéknek ütközött és a Dunába pottyant Dömös és Nagymaros között. A pilóta partra úszott, a gép elsüllyedt.

Sz. L.

Gergely elismerte a sajtónak, hogy hibázott, mivel túl alacsonyan repült, és nem vette észre a távvezetéket. A baleset helyszínén egyébként 300 méter az engedélyezett minimális repülési magasság, a pilóta jó ha 50 méteren repült. Időközben kiengedték a kórházból azt a motorost, akit a leszakadó vezeték ütött le járművéről, és könnyebben megsérült. A rendőrség tegnap felhagyott a repülőgép roncsainak kutatásával, ám a tűzoltók hangradarral tovább keresték azt. Úgy tűnik, a gép több darabba tört, és az ár Budapest felé sodorja a részeket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!