Hírek

2005.10.01. 00:00

Ellenőrzik majd a benzinkutaknál az árak kiírását

Még nincs pontos időpontja, hogy mikor, de bizonyosan ellenőrizni fogják a fogyasztóvédők, hogy a benzinkutak jól láthatóan kiírják-e a három legfontosabb üzemanyag (dízelolaj, 95-ös és 98-as benzin) árát.

B. M.

A miniszteri rendeletet vasárnaptól kell alkalmazni. Az Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség helyettes szóvivője, Siklósi Márk elmondta, hogy egy-két nap alatt akár több száz töltőállomást is végig tudnak járni ellenőreik. A jogszabály egyébként úgy rendelkezik, hogy az útról jól láthatóan oszlopon vagy más alkalmas módon kell kiírni az árakat. Semmiféle támpontot sem ad arra, hogy mi tekinthető jól láthatónak, például figyelembe kell-e venni, s ha igen, akkor hogyan az autók sebességét az olvashatóság szempontjából. Siklósi sem tudja megmondani, melyek ezek a kritériumok, de mint fogalmazott, méricskélni biztosan nem fognak a kutakon.

Az árak feliratozására két jellemző eljárást használnak a kutak. Vagy a totemoszlopra írják ki az árakat, vagy egy nagy méretű vászonra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!