Hírek

2005.09.08. 00:00

Engedélyezett 10-es utat várnak a Mikulástól

Lázin M. A.

– A Piliscsabáért Egyesület a tárgyalás elején visszalépett – tájékoztatta lapunkat a tegnapi tárgyalásról Grószné Krupp Erzsébet, Pilisvörösvár polgármestere. Mint a Reggel már többször beszámolt róla, e szervezet a Levegő Munkacsoporttal (LM) összefogva támadta meg a 10-es út Üröm és Pilisvörösvár közötti, négy kilométeres szakaszának környezetvédelmi engedélyét.

A helyiek remélik, a következő tárgyaláson pozitív eredmény születik ügyükben.

Megtudtuk, a felperes zöldeket Lukács András képviselte, míg alperesként az illetékes környezetvédelmi hatóság és a Pest Megyei Állami Autópálya Kezelő szerepelt. Grószné Krupp Erzsébet mellett megfigyelőként jelen volt Enczmann László, Solymár polgármestere. Továbbá számos érintett település zöldszervezete is ellátogatott a bíróságra. – Az első tárgyalási nap iratismertetéssel telt – avatott be a részletekbe a polgármester aszszony. Aki egyben hozzátette, az LM azt próbálta feszegetni, hogy az útkezelő miért nem adott több alternatívát. Mire az érintett azt válaszolta, ő hatóság, neki az a dolga, hogy a kiszabott feladatot elvégezze. A zöldek ugyancsak kifogásolták, hogy az érintettek állítólag nem kaptak alapos és elegendő tájékoztatást. Ennek a kérdésnek a tisztázására a bíróság iratkiegészítést kért, valamint tanúk kihallgatását rendelte el. Az ügyben a következő tárgyalási napot december hetedikén, délután egy órára tűzték ki. Az átmenő forgalom szenynyét elszenvedő polgárok remélik, engedélyezett 10-es utat hoz végre nekik a kedves Mikulás.

Miért szállnának buszra?

A Levegő Munkacsoport úgy véli, buszokra és vonatra kellene terelni az embereket, a kamionforgalmat pedig helyi adókkal lehetne korlátozni. Hogy a nagy forgalomban araszoló buszokon vagy a tömött vonatokon milyen élmény lenne utazni, már nem nagyon izgatja a zöldeket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!