Hírek

2005.09.24. 00:00

Festett humor, játékos baromkodás

BAMA

Király András hülyéskedik. Képein lehet derülni, aztán elgondolkodni. Kompozíciói alapja szólás vagy nyelvi fordulat, ezzel játszadozik, tekeri, csavarja. Itt van például a művészi önvallomássá nemesedett Frank Sinatra világslágerképe. Rendesen lekaszált búzaföldet
fest gabonagurigákkal, fölé kék eget, és ebbe az agrárcsendéletbe egy permetező repülőt, amelyből a kizúdúló permet My waynek áll össze. Zenei poénjainak egyik szép darabja a kamionos- és a muzsikuspálya
összefüggéseit elemző festmény, ahol a vontatmány nélküli gépjármű és a zenekartól függetlenül működő előadóművész közös neve: solo. Vágyak sorozatának gyöngyszeme az égre törő hegycsúcsokkal szédítő alpesi, sátortetős típusház.
Ha lehet a házban alpesi poszter, miért ne lehetne az Alpokban típusházposzter?! Picassók című kettős portréja azt a két szobafestőt ábrázolja, akikre azt szoktuk mondani, hogy „majd jönnek azok a Pikasszók, oszt kikennek mindent.” (Király András: My way. Várfok Terem. 1012 Budapest, Várfok u. 14., október 1-jéig.) (va)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!