Hírek

2005.09.24. 00:00

Gazdát keres a Marczibányi téri sportpálya

Bérbe adná a felújításért cserébe a Marczibányi téren található sportpályát a II. kerületi önkormányzat.

Kiss Gergely

A létesítmény egy részét 2000-ig bérelte a Pénzügyőr SE. Az elmúlt évek alatt a pálya kihasználatlanul csúfítja a Millenáris Park és a Lőtér közötti területet. Állaga romlik, sportolók helyett hajléktalanok használják. Fenntartására és őrzésére milliókat költ évente a kerület. Felújítására nincs pénz, a lakosság és az iskolák diákjai nem tudják igénybe venni a létesítményt. Emiatt felmerült, hogy az önkormányzat bérbe adja a pályát a II. Kerület Utánpótlás FC-nek. A kedvezményes bérleti díj fejében az UFC vállalná, hogy fél éven belül teljesen felújítja és üzemelteti a telepet. Ezek mellett sportolási lehetőséget biztosítana a kerületieknek, és folyamatos szabadidősport-rendezvényeket szervezne, akár a Millenárissal karöltve is. Az önkormányzat csütörtökön döntött volna a kérdésről, ám a testületi ülés elmaradt.

– Igen, igaz a hír. Jövő hétre maradt a szavazás – mondta tegnap érdeklődésünkre Horváth Csaba, a II. kerület polgármestere. Az elöljárótól azt is megtudtuk, hogy a korábbi elképzelésekhez képest, pályázat útján választják ki a pálya bérlőjét, így már nem biztos, hogy az UFC lesz az üzemeltető. A felújítás költsége százötvenmillió forintra tehető. Az UFC egyébként két kivilágított, télen sátorral fedett, műfüves kispályát és egy szintén kivilágított, futókörrel ellátott nagypályát alakítana ki a területen. Emellett rendbe tennék az öltözőket, és megnyitnák a teraszon található vendéglátó egységet.

A hasznosítási tervezethez a Marczibányi István Egyesület is hozzászólt. Reményüket fejezték ki, hogy az önkormányzat a szerződéskötésnél a környékbeliek érdekeit is figyelembe veszi, és nem az üzleti érdekek kapják a fő hangsúlyt. A két Mammut bevásárlóközpontot ugyanis elrettentő példának tartják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!