Hírek

2005.09.19. 00:00

Gera pontot mentett Sunderlandben

Elégedett is volt, meg nem is Gera Zoltánnal Bryan Robson, a West Bromwich Albion edzője. Ahogy a Sunderland elleni mérkőzés után elmondta, arra gondolt, hogy lehozza a pályáról a magyar játékost. Végül nem tette, s a megérzése fényesen bejött: a találkozó legeslegutolsó percében Gera Zoltán fejesgólja egy pontot jelentett a csapatának.

M. P.

A döntetlen (1-1) után kissé fellégezhet a menedzser, hiszen három vereség után szerzett pontot csapata. A West Bromwichnak 5 pontja van hat forduló után, ami nem sok, viszont az alsó ház eléggé tömör, talán csak a sereghajtó Sunderland lóg ki a sorból egyetlenegy pontjával. Robson azt is elmondta, hogy azért nem cserélte le végül Gerát, mert ő mindig képes valamiféle váratlan húzásra. Nos, a mostani fejesgól közéjük sorolható. A menedzser nem túl elégedett a magyar klasszis fittségével, szerinte a válogatottmérkőzések sokat kivettek belőle. Ezzel együtt optimista, biztos abban, hogy Gera sokat fejlődik majd második angliai idényében is, még akkor is, ha egyelőre az a cél, hogy elérje tavalyi formáját. Azt azonban Robson is elégedetten állapította meg, hogy egyetlenegy játékosának sem tehet szemrehányást amiatt, hogy nem tett meg mindent a sikerért Sunderlandben. „Le a kalappal a fiúk hozzáállása előtt. Az utolsó percig küzdöttek, az egyenlítő gól ennek az alapállásnak a következménye vagy inkább a jutalma” – mondta.

A tabellát továbbra is magabiztosan vezeti a Chelsea, a csapatnak idegenben sem volt akadály a Charlton. José Mourinho futballistái türelmesen, higgadtan játszottak, mindig keresték-kutatták a lehető legjobb megoldást. Megtalálták, kettő nullra nyertek, így hat forduló után százszázalékos produkcióval, imponáló gólkülönbséggel (12-0) áll az élen a csapat. Angliai hír még, hogy a másodosztályban a Crystal Palace kikapott Cardiffban a Citytől (0-1), Király Gáborral a kapuban. Ő ejtette ki a labdát a cardiffi gárda gólja előtt. A Plymouth Buzsáki Ákos, a Wolverhampton Gyepes Gábor nélkül állt ki a Burnley (1-0), illetve a Leicester City (0-0) ellen.

Szóhoz jutott viszont Lisztes Krisztián a Bundesligában. Hatvan percig játszott, kapott egy sárga lapot, null kettőnél ment le, 1-2 lett a vége. Ide tartozó hír, hogy Lothar Matthäust most a Bayer Leverkusen és a görög PAOK csapatával boronálták össze. A magyar kapitány spekulációnak nevezte a híreket, mondván, neki élő szerződése van Magyarországon. A németországi lehetőségnek ellentmond még, hogy Matthäusnak nincsenek olyan papírjai, amelyek elengedhetetlenek egy Bundesliga-trénernél, ezt egyébként Mayer-Volfelder szövetségi elnök nyilatkozta nemrégiben egy másik üggyel kapcsolatban. A PAOK-tól nem érkezett cáfolat. Franciaországban egymás ellen meccselt Rudolf Gergely csapata, a Nancy és Huszti Szabolcsé, a Metz. A találkozón csak Huszti Szabolcsnak jutott szerep – 68 percen át. A vége 1-1, a Nancy a 18., a Metz a 19. helyen várja a folytatást. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!