Hírek

2005.09.06. 00:00

Gyógyszállót terveznek a Szent Imre Kórház mellé

Újjáéledhet az egykori gyógyfürdő a fővárosi Szent Imre Kórházban. A Tétényi út alatt fakadó források évtizedeken keresztül segítették a nőgyógyászati és mozgásszervi panaszokkal küszködőket.

Kiss G.

A kutat 1990-ben fojtották le, miután megrongálódott a gyógyvizet hasznosító uszoda tetőszerkezete. Azóta többen felvetették az újbóli hasznosítást, ám most úgy tűnik, visszhangja is van a próbálkozásnak. – A főváros egészségügyi és turisztikai bizottsága is támogatásáról biztosította az elképzeléseinket – mondta lapunknak dr. László Imre, a kórház főigazgatója. – Ennek köszönhetően megbíztak bennünket egy felépítendő gyógyszálló megvalósíthatósági tanulmányának elkészítésével. A terv kidolgozását a XI. kerületi önkormányzat ötmillió forinttal támogatja. A gyógyszálló magántőke bevonásával épülne meg. A beruházás költsége négy- és hatmilliárd forint közé tehető. Az igazgató szerint a föld alatti forrás hasznosítása jelentős lendületet adhat a környék gyógyturizmusának. A tervek szerint a XI. és a XXII. kerületi lakosok az OEP támogatásával vehetnék igénybe a szolgáltatásokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!