Hírek

2005.09.13. 00:00

Haller Ákos most nyolcasra készül Berlinben

Kár lenne tagadni, a kétpárevezősben korábban kétszeres világbajnok, idén egypárban indult dr. Haller Ákos várakozás alatt szerepelt a Japánban megrendezett világbajnokságon. Tőle ugyanis a 17. helynél mindenképpen többet várt mindenki.

Jocha K.

– Magam is többre számítottam, hiszen itthon sokkal jobban mentem annál, amit végül felmutattam. Nem mentegetőzés, de tény: a vb előtt kinn eltöltött kilenc nap nekem sok volt.
– Híre ment, hogy a német evezés egyik nagy egyénisége, Marcell Hacker meghívta önt Münchenbe azzal, hogy készüljenek együtt a következő idényre.
– Ez csak felszínes beszélgetés volt, de későbbi pályafutásomat illetően erre a lehetőségre semmiképpen sem fő változatként gondolok. A terveim még képlékenyek, de reményeim szerint október közepére, a 2006-os idényre való felkészülés kezdetére letisztulnak.
– Milyennek látja a magyar evezés helyzetét?
– Az alapadottságok igen szerények. E tény ismeretében csodával határos, hogy ismét volt két fiatalember, Varga Tamás és Hirling Zsolt, akik világbajnokok tudtak lenni. Az ő sikerük másokat is motiválhat, s hátha a sportág helyzete is javulni fog.
– Hol tölti a szezon utáni szabadságát?
– Teljes leállás helyett edzegetek, aminek oka egy számomra rendkívül kellemes meghívás. Október 3-án Berlinben ugyanis lesz egy igazi tömegverseny: negyven nyolcashajó méri össze tudását egy tavon, szigetkerüléssel, tizenhat kilométeres távon. A háromszoros világbajnok német Robert Sens hívott meg. A mi hajónkban evez majd többek között a szlovén olimpiai bajnok Luka Spik is.

Jocha K. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!