Hírek

2005.09.16. 00:00

Házhoz viszi a futár a kívánt gyógyszereket

Egyelőre csak Budapesten, de a tervek szerint 2006-tól országosan is indul gyógyszerfutár-szolgáltatás. A kezdeményezés lényege, hogy a futárok házhoz szállítják a szükséges gyógyszereket, akár a receptköteles készítményeket is.

Farkas K.

A futárszolgálat tájékoztatása szerint a társaság elsődleges célja a fővárosi kiskereskedelmi gyógyszerforgalom egy százalékának megszerzése, a 2006-tól kiépítendő országos hálózat révén ugyanilyen mértékű piacszerzésre törekednek. A vállalkozás háttere jelenleg egyetlen patika, melyet – logisztikai szempontból – további hárommal bővítenének. Hávelné Szatmári Katalin, a Magyar Gyógyszerész Kamara elnöke nem lát semmi kivetnivalót a dologban. Mint azt lapunknak kifejtette: – Magyarországon csak gyógyszertár adhat ki gyógyszert, de ha a beteg lemond betegjogáról, akkor akár a taxis is kiválthatja a receptet. Ha valakinek annyi pénze van, hogy ezért külön fizessen, hát akkor tegye meg – mondta el lapunknak a szakmai érdekképviseleti vezető.

Fizetni márpedig kell, méghozzá nem is keveset: egy-egy gyógyszerküldemény normál díja 1450, egy expressz kiszállítás 2300 forintba kerül majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!