Hírek

2005.09.30. 00:00

Házkutatás a kőbányai polgármesteri hivatalban

I. A.

Házkutatást tartottak a X. kerületi polgármesteri hivatal egyik helyiségében a Központi Ügyészségi Nyomozóhivatal munkatársai – közölte a Fővárosi Főügyészség. Varga Jenő főügyészhelyettes elmondta: az intézkedésre „vezető beosztású hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntette megalapozott gyanúja” miatt került sor. A gyanúsított kihallgatása elkezdődött, őrizetbe nem vették, a terhelt a bűncselekmények feltételezett elkövetése idején az önkormányzat beruházási bizottságának elnöke volt.

Nyár elején egy vállalkozó tett bejelentést Kaszab Csaba szocialista alpolgármester ellen azt állítva, hogy amikor cége önkormányzati megbízást kapott, a megbízási díj felét Kaszab utasítására egy magáncég számlájára kellett átirányítania. A férfi akkori azzal állt a nyilvánosság elé, hogy családját megfenyegették. Mindez a kőbányai szocialisták taglétszámduzzasztásos ügyének nyilvánosságra kerülésekor, egy élesedő szocialista belviszály idején történt. A Tiszta Kőbányáért Mozgalom Gyurcsány Ferenctől kért segítséget, azt állítva, hogy ők az MSZP-be, és nem az MSZP Kft.-be léptek be. A kormányfő azt válaszolta, a helyi problémákat helyi szinten kell megoldani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!