Hírek

2005.09.10. 00:00

Ismét vádjavaslat észülhet Tasnádi ellen

Sz. L.

Vélhetően még szeptemberben vádemelési javaslat születik majd a Nemzeti Nyomozó Irodában Tasnádi Péter ellen. A vállalkozó számára tegnap lapzártakor még tartott az iratismertetés, ami csütörtökön kezdődött meg. Lapértesülés szerint Tasnádi korábbi titkára, A. Gábor tíz különböző bűncselekmény kapcsán tett főnökére terhelő vallomást, cserébe szabadlábra helyezést kért. Az extitkárt ki is engedték, ám később más ügyek miatt ismét letartóztatták. Vallomásai alapján azonban sorra gyanúsították meg Tasnádi Pétert egyebek mellett felbújtóként elkövetett emberölés előkészítése miatt.
A nyomozóhatóság szerint ugyanis Tasnádi terveket szőtt volt felesége és az asszony új párja megöletésére. De gyanúsítják ezenkívül csoportosan elkövetett garázdasággal és közveszélyokozással is. Ez utóbbi egy volt rendőrtiszt autójának tavaly októberi felgyújtatása, ami után őrizetbe vették, majd letartóztatták Tasnádit. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!