Hírek

2005.09.20. 00:00

Karácsonyra talán lehet új elnöke a Magyar Rádiónak

Nem sikerült elnökjelöltet állítania a Magyar Rádió kuratóriumi elnökségének, így szeptemberben már biztos nem lesz legitim vezetője az intézménynek.

T. G.

A tegnapi kuratóriumi elnökségi szavazáson sem volt olyan jelölt, aki megkapta volna a jelöltséghez szükséges hat elnökségi szavazatot. Lapunkat Gellért Kis Gábor, a kuratórium elnöke úgy tájékoztatta, új pályázatot írnak ki a tisztség betöltésére, ennek megfelelően a következő választási fordulót követően legkorábban december közepén lehet elnöke a Magyar Rádiónak. A kuratóriumi elnök lapunk kérdésére elmondta, hatan – köztük Balogh Gábor jogász, Benda László, Győrffy Miklós és Pálffy István televíziós szakemberek, Siklós Erik riporter, továbbá Kajdi József ügyvéd – kaptak négy voksot, Szomráky Béla elnökjelöltre, a rádió volt szerkesztőségvezetőjére pedig öt elnökségi szavazat érkezett. Gellért Kis Gábor elmondta, hogy sikeresen módosították a rádió alapító okiratát.      

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!