Hírek

2005.10.01. 00:00

Késő éjjel viszik haza a kórházból

Olvasónk fogyatékkal él. Hetente háromszor ellenőrző vizsgálatokra viszik a mentősök. A túlzsúfoltság miatt előfordul, hogy csak este tizenegykor ér haza.

BAMA

Olvasónk rokkantnyugdíjas. A lábát amputálták. Hetente háromszor viszik kezelésekre a Honvéd Kórházba. Elpanaszolta nekünk, milyen hátrányos bánásmódban részesül betegtársaival együtt. A mentősök reggel kilencre mennek érte. Az ellenőrző vizsgálatokat legkésőbb négy órakor fejezik be. Ennek ellenére előfordul, hogy csak este tizenegy órakor érkezik haza. Holott két kilométerre lakik a kórháztól. Általában három-négy beteget szállítanak egyszerre otthonukba állítólag botrányos körülmények között. Kérdése, mi az oka a rendszertelen szállításnak?

A mentőszolgálat fő profilját a sürgősségi esetek alkotják – mondta érdeklődésünkre Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője. Hozzátette, a kilencvenes évek végére a szolgáltatás feladatszáma jelentősen megnőtt. Évi ötmillió embert kell ellátni. A munkák zömét a nem sürgős esetek alkotják, ami évente kétmillió beteget jelent. Ezek számos esetben erősen leterhelik a szolgáltatást, és ezzel veszélyeztetik a súlyos esetek ellátási esélyeit. Hozzátette, az Országos Mentőszolgálat mindent megtesz, hogy a jelenleginél magasabb színvonalú ellátást biztosítson a rászorulóknak.

REGGEL, 1122 Budapest, Városmajor u. 12–14. (36-1) 488-5541

e-mail: [email protected] -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!