Hírek

2005.09.07. 00:00

Kordára tomboltak a nyugdíjasok

Megtelt a Papp László Budapest Sportaréna. Tízezer nyugdíjas bulizott, együtt énekeltek a fellépőkkel, felidézve fiatalkorukat.

Szilágyi Ágnes

[caption id="" align="alignleft" width="320"] Korda György népszerűsége töretlen. Úgy ünnepelték, mint negyven évvel ezelőtt. Mert Korda az Korda.
[/caption]Elgondolkoztató, hogy akik ma a Supernem vagy éppen a Tankcsapda bulijain csápolnak, egyszer majd őszbe csavarodó hajjal kiket hallgatnak. Hol lesznek addigra már ezek a fiúk?
A kérdés azért kérdés, mert Korda György–Balázs Klári vagy Aradszky László nevére még mindig megtelnek a termek. Dalaikkal a mai ötvenesek, hatvanasok és annál idősebbek bohó ifjúságát idézik. Az idős embereket segítő Tisztelet Társaság ingyenbulikat szervezett szerte az országban. Szám szerint harminc helyszínen hallhatták például Kordától a Lady Carneval című nótát.
A sikeres turné csúcsa a Papp László-arénában tartott koncert lett. Tízezer nyugdíjas ült a lelátókon, megadva a módját az ünnepnek. Szép ruhás, bodorított frizurás hölgyek énekeltek együtt a lassan 70 éves Aradszkyval. A nagymamakorú hölgyek arca kipirult, ki tudja, mi járt a fejükben, amikor színpadra lépett a Brunner Márta–Ács Bálint-duó, és örökzöldeket énekeltek.
Mert a koncert egésze a nosztalgiáról szólt. És a szeretről, az örökkévalóságról.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!