Hírek

2005.09.29. 00:00

Matthäus hosszú pórázon

A szövetségi kapitány, Lothar Matthäus körül kialakult kusza helyzet miatt dr. Bozóky Imre, az MLSZ elnöke a tervezettnél hamarabb hazatért Peruból.

Lázár L.

[caption id="" align="alignleft" width="178"] Bozóky Imre tárgyalt Matthäusszal
[/caption]„Fontosnak tartottam, hogy mihamarabb lezárhassuk a távollétemben nagy visszhangot kiváltó kapitánykérdést – tájékoztatta az MLSZ honlapját az elnök – Az elnökség engem hatalmazott fel arra, hogy tárgyaljak Lothar Matthäusszal, és én megfelelő időt szeretnék szánni mindenre.” Információnk szerint az elnöknek azóta volt egy négyórás tárgyalása Lajosmizsén a szövetségi kapitánnyal, majd találkozott a levelet író elnökségi tagok közül többekkel is.

– A nyolc levélíró számára nem az a kérdés, hogy maradjon-e Matthäus vagy sem – nyilatkozta a Reggelnek Klement Tibor, az MLSZ elnökségének tagja. – Mi csak azt szeretnénk elérni, hogy tudjuk, miként dolgozik a kapitány, és milyen felügyelet mellett. Szeretnénk tudni, hogy mit tartalmaznak a szerződések. Szerintünk túlságosan „hosszú pórázra engedte” a kapitányt a szövetség szűkebb vezérkara. Ő itt alkalmazásban van, évi jövedelme 450 ezer euró körüli, nehogy ő mondja meg, mit akar csinálni. Bozóky Imrével beszélgettem hazatérte után, és ő most úgy érzi, hogy az elnökségből megtámadták őt, megrendült a bizalom. Szerintem nincs szó támadásról, csak szeretnénk pontos képet kapni, mielőtt megszavazzuk Matthäus szerződésének meghosszabbítását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!