Hírek

2005.09.28. 00:00

Még nincs meg a 150 millió forint

K. G.

[caption id="" align="alignleft" width="151"] A Budai Gyermekkórházban sürgősségi osztályra is szükség van
[/caption]Eredménytelenül zárult a Budai Gyermekkórház tőkeemelésére kiírt pályázat, míg a Schöpf-Mérei Kórház Kht. esetében akadt egy értékelhető ajánlat. Az utóbbit a szakbizottsághoz hasonlóan a Főpolgármesteri Kabinet is elfogadhatónak találta. A bécsi székhelyű cégnek 150 millió forintot kellene fizetnie az önkormányzati tulajdonban lévő kht.-nak. Ezért az összegért 48,5 százalékos tulajdonrészhez jutna. A Fidesz szerint a városvezetés evvel valójában az intézmény privatizációját készíti elő. – Elfogadhatatlanok azok a feltételek, amelyekkel a cég szerephez jutna a kht.-ban – mondta a Reggelnek Kupper András, az ellenzéki párt frakcióvezetője. A befektetőnek ugyanis sem pénzügyi, sem szakmai kockázatot nem kell vállalnia.

A Fidesz szerint nincs is szükség a 150 millió forintos magántőkére, ugyanis ezt az összeget a főváros is kifizethetné. – Ha 250 millió forintért tudtunk venni egy CT-t a Szent István Kórház részére, akkor ez nem jelenthet gondot – mondta Kupper András.

Szolnoki Andrea szerint szó sincs privatizációról, az épületek továbbra is a főváros tulajdonában maradnak. A főpolgármester-helyettes lapunknak elmondta, csak a működtetésbe szállna be a befektető. – A bécsi cégnek 600 millió forint tagi kölcsönt is vállalnia kell, amit fejlesztésekre fordítunk – tájékoztatott Szolnoki Andrea. – Az ajánlat még nem kerül a közgyűlés elé, további tárgyalásokra van szükség.

A Budai Gyermekkórház esetében várhatóan újabb pályázatot írnak ki. A kórházat működtető kht. ügyvezető igazgatója szerint az elengedhetetlen fejlesztéseket csak befektető segítségével tudják elvégezni. – Szeretnénk sürgősségi osztályt kialakítani, ehhez új épületre van szükségünk - mondta Badacsonyi Szabolcs. – A fővárosnak erre nincs forrása, jó ha új pályázatot írnak ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!