Hírek

2005.09.22. 00:00

Megtévesztették a fogyasztókat, fizethetnek

Összesen 12 millió forintra bírságolt meg tegnap a Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa két céget a fogyasztók megtévesztésére alkalmas tevékenység miatt.

B. L.

Az egyik kifogásolt, tízmillió forintra bírságolt cég a Sárgaoldalak Cégnévsorkiadó Kft., amely félrevezető ajánlatokat küldött partnereinek levélben. Az új ajánlatot tartalmazó küldemény egy már korábban megkötött szerződés alapján kibocsátott számlára hasonlított, így az ügyfelek azt hihették, hogy a korábbi megállapodás kötelezi őket az új ajánlat elfogadására. Kétmillió forintos büntetést szabott ki a versenytanács a Bravotech Kft.-re, mert az általa megjelentetett Euronics reklámújságban a vásárlókat megtévesztő állításokat közölt. A kiadványban egy DVD-lejátszóról azt állították: „mindent lejátszik”, pedig az elterjedt DivX formátumú lemezeket valójában nem képes kezelni. Ezen felül a „legjobb ár garanciája” felirattal hirdették termékeiket, jóllehet nem tudták bizonyítani, hogy a reklámújságban szereplő valamennyi termék a legolcsóbb, amit  az adott országrészben kapni lehet.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!