Hírek

2005.09.21. 00:00

Milliós különbségek a fizetésekben

Milliókkal kevesebbet keresett kollégáinál tavaly Göncz Kinga ifjúsági, családügyi, szociális és esélyegyenlőségi miniszter.

B. B. E.

A kormány tagjai közül ő vitte haza a legkevesebbet: bruttó 11 millió 886 ezer forintot – derül ki a zárszámadási törvény tervezetéből. Az ország felsővezetői közül az államfő, Mádl Ferenc kapta a legbőkezűbb fizetést: bruttó 30 millió 294 ezer forintot, Gyurcsány Ferenc és Medgyessy Péter pedig 18 millió 603 ezer forintot vihetett haza – derül ki a Pénzügyminisztérium adataiból. A tárcavezetők szintjén jelentős különbségek mutatkoztak a bérekben: a fizetési piramis csúcsán Kovács László és Somogyi Ferenc külügyminiszterek állnak, ők összesen 17 millió 437 ezer forintért dolgoztak a múlt évben. Utánuk Draskovics Tibor és Veres János következnek, akik 15 millió 776 ezer forintot vihettek haza. Bárándy Péter és Petrétei József igazságügyi miniszterek bankszámláira 15 millió 472 ezer forintot utaltak. Mivel az informatikai tárcánál nem volt váltás, 15 milliós éves fizetését Kovács Kálmán egyedül vehette fel. A szociális miniszter, Göncz Kinga zárja a sort: 2004-ben öt és fél millió forinttal keresett kevesebbet, mint külügyekkel foglalkozó kollégái.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!