Hírek

2005.09.05. 00:00

Montoya és Alonso is győzött

A leggyorsabb pályán a legizgalmasabb idei futam végén Juan Pablo Montoya győzött. Alonso négy futammal a vége előtt 27 ponttal vezet.

Hegyi Áron

Kimi Räikkönent Monzában sem ölelte keblére a szerencse.
A finn hiába nyerte meg a szombati időmérő edzést, autójában még előtte motort kellett cserélni. Ez pedig mínusz tíz helyet jelentett neki rajtrácson, vagyis ugyanúgy járt, mint a Brit és a Francia Nagydíjon. De ez csak a kezdet volt…
A másik McLaren-pilóta, Juan Pablo Montoya indulhatott az élről, mellette pedig a világbajnoki pontversenyben vezető Fernando Alonso várta a rajtot.
A spanyolnak kapóra jött Räikkönen pechje, hiszen sokkal nyugodtabban őrizgethette a finnel szembeni 24 pontos előnyét.
A rajt nyugodt volt, csak az utolsó sorból induló Monteiro vezetőszárnya szakadt le.
9. kör Montoya és Alonso ellépett a mezőnytől. A kolumbiai 2,5 másodperccel vezetett a spanyol előtt, akinek 10 másodperc előnye volt Jenson Buttonnal szemben. Räikkönen még mindig a tizenegyedik volt.
13. kör Michael Schumacher kezdte meg a tankolások sorát.
19. kör Alonso ment ki tankolni, 25 körre valót kapott. Éppen Räikkönen elé jött vissza, aki azonnal nekiesett a spanyolnak, és két körön át szórakoztatták a publikumot.
20. kör Montoya és Trulli állt ki tankolni, Fisichella vette át
a vezetést, őt követte Ralf Schumacher, Alonso és Räikkönen.
24. kör Räikkönen kiállt tankolni, 28 körrel a vége előtt 26 fordulóra elég üzemanyagot kapott, amit már be lehet osztani a célig, miközben Alonsónak még egyszer ki kellett mennie. A finn az ötödik helyre jött vissza, húsz másodperccel a spanyol mögé.
28. kör A Parabolica kanyar „megette” Räikkönen bal hátsó gumiját, a finnek újra, ezúttal egy kerékcserére kellett kimennie a boxba, és csak a 12. helyre tudott visszaállni.
34. kör Montoya, Alonso, Fisichella, Trulli a sorrend az élen. Raikkönen továbbra sincs az első tízben.
39. kör Alonso másodszor is tankolt, és a negyedik helyre ért vissza. Räikkönen a hetedik.
A következő körben Montoya és Fisichella is tankolt, a kolumbiai kényelmesen visszaért az élre, Alonso és Ralf Schumacher elé.
44. kör Räikkönen már a negyedik helyen állt, amikor kicsúszott, vissza tudott jönni, de csak az ötödik helyre.
50. kör Montoya bal hátsója is elkezdett foszladozni, Alonso egy kör alatt három másodpercet hozott a kolumbiain.
53. kör Az utolsó fordulót három másodperces előnnyel kezdte Montoya az egyre rojtosabb gumival, de megőrizte az első helyet, második Alonso, harmadik Fisichella, Räikkönen pedig negyedik lett. Alonso ezzel 27 pontra növelte előnyét az összetettben Räikkönennel szemben. Már csak négy futam van hátra, így egyre kisebb a finn esélye, hogy ledolgozza hátrányát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!