Hírek

2005.09.15. 00:00

Nagy Tímea elkezdte az edzéseket

Nem egészen három hónappal kisfia, Csanád megszületése után edzésbe állt Nagy Tímea. A kétszeres olimpiai bajnok (2000, Sydney; 2004, Athén) párbajtőrözőnő óvatosan fogalmaz, még nem nevezné edzésnek azt, amit csinál. Mindenesetre tény, hogy szerdán először iskolázott Kulcsár Győzővel, aki így értékelte tanítványa mozgását: „Nem rossz…”.

Malonyai P.

– Szerintem csak biztatásul mondta – véli a bajnoknő –, igaz, vehetem a legnagyobb dicséretnek is, elvégre ugyenezt hallhattam tőle akkor is, amikor Athénban nyertem. A versenyzés még odébb van, tervei szerint 2006 elején, a budapesti nemzetközi viadalon tér vissza versenyen Nagy Tímea. „Addig biztosan megtalálom a régi ritmust, és visszanyerem a versenysúlyomat is. Amíg Csanád szopik, nem állhatok neki komolyan fogyókúrázni, utána azonban másfél hónap elegendő lesz ahhoz, hogy újra a régi legyek.

Kulcsár mellett az olimpiai bajnok öttusázó, Móna István segíti Nagy Tímeát, a Honvéd vívóinak volt szakosztályigazgatója az erőnlét felelőse. És ha kell, a lelkét is támogatja Nagynak, akit – ki tudja, miért? – nem tettek be az olimpiai keretbe. Visszavonulását nem jelentette be, kétszeres címvédőként lehet ott Pekingben, járt volna neki a gesztus.

– Bosszant a dolog, de van fontosabb is az életben. Hazajöttem az első edzésről, lerogytam a hintaszékbe, jött Luca a kezében fagylalttal, mögötte Csenge valami mondókát mormolt, mellettem pedig Csanád ébredezett. Az ilyen pillanatokat semmi és senki nem veheti el tőlem…

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!