Hírek

2005.09.27. 00:00

Nem álltak le az átépítéssel a SZOT-szállónál

Kiss G.

– A hírekkel ellentétben nem állítottuk le a volt SZOT-szálló átépítését – mondta a Reggelnek, a Pro-Hill Kft. neve elhallgatását kérő egyik ügyvezetője. Megírtuk, a cég tavaly jutott hozzá a Globex-ügyben hírhedté vált ingatlanhoz. Terveikben egy százlakásos apartmanház kialakítása szerepel. – Hatvan napon belül lebonyolítjuk a tervpályázatot, amelyet a II. kerület kényszerített ránk – mondta az ügyvezető.

Addig is folyik az épület szerkezetének megerősítése, és a mélygarázs kialakítása. A pályázat végeredményének fényében majd eldől, hogy mennyiben kell módosítaniuk az eredeti elképzeléseiket. A volt SZOT-szálló luxuslakásokká alakítását a Fővárosi Tervtanács is ellenzi. A Schneller István főépítész vezette testület többször szót emelt a Rózsadombon magasodó épület ellen. A Pro-Hill ugyanis eredetileg még további emeleteket is ráhúzott volna az ingatlanra, ami a tanács szerint

Hatvan napon belül lebonyolítják a tervpályázatot, amelyet a II. kerület kényszerített rájuk.

visszafordíthatatlan károkat okozna a látképben. Ezért azt javasolták a II. kerületnek, hogy ne engedjék meg a jelenlegi terv kivitelezését.

A mindössze véleményezési joggal rendelkező szakmai testület mindenképpen egy alacsonyabb épületet tartana környezetbe illőnek. A kerületi önkormányzat hosszas vita után végül úgy döntött, hogy a befektetőnek tervpályázatot kell kiírnia a homlokzatra. A Pro-Hill eleget tett a kérésnek, ugyanis ellenkező esetben a kerület nem adhatná meg a szükséges használatbavételi engedélyt.

A hányatott sorsú épületet még a hetvenes években emelték. A gyógyüdülőként működő Rózsadomb Hotelt a rendszerváltozás után a Globex cégcsoport szerezte meg, amely luxusszállodává kívánta alakítani. A cég azonban többmilliárdos kárt okozott ügyfeleinek, melynek következtében az ingatlan Sopron városához került. A hotelt hosszú huzavona után végül a Pro-Hill Kft. vásárolta meg. A mostani beruházás 6-7 milliárd forintba kerül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!