Hírek

2005.09.12. 00:00

Nem ehetnek többé sertéshúst az újbudai diákok

Január elsejétől az újbudai iskolákban már nem kaphatnak rántott karajt ebédre a gyerekek. A desszert pedig kókuszgolyó helyett alma lesz.

Tóth T.

A XI. kerületi polgármester döntött úgy, hogy az elsők között vezeti be a reformétkeztetést az újbudai oktatási intézményekben. Az Oktatási Minisztérium már korábban megfogalmazta az egészséges élelmiszerek használatáról szóló ajánlásait. Ám eddig konkrét intézkedés még nem történt. Molnár Gyula polgármesterként azonban úgy határozott, a képviselő-testület döntése után közbeszerzési eljárást ír ki az új étrendre. Ennek fő ismérve, hogy kerülendő a vörös húsok, az állati eredetű zsiradékok, a cukrászsütemények használata. Mértékkel kell bánni a sóval és a cukorral. Az ételkészítésnél pedig ügyelni kell a zöldségek, gyümölcsök tápanyag- és vitamintartalmának megőrzésére. Az iskolai konyhákban ezentúl csak teljes kiőrlésű lisztből készült pékárut használhatnak majd. Azt egyelőre nem tudni, a szülőknek mennyivel kell többet fizetniük a reformebédekért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!