Hírek

2005.09.10. 00:00

Nyárbúcsúztató futás az Alagúton át olimpikonokkal

H. Á.

A Budapest Sportiroda szombaton már tizedik alkalommal rendezi meg egyre népszerűbb nyárbúcsúztató versenyét, az éjszakai futást. Az esemény lezárása annak a futássorozatnak, amely az olimpia jegyében járta körbe idén nyáron Magyarországot. A program júniusban a fővárosi olimpiai maratoni váltóval kezdődött, majd öt vidéki nagyvárosban folytatódott – Kaposváron, Kecskeméten, Debrecenben, Miskolcon és Győrött szerezhettek maguknak kellemes pillanatokat az olimpiai eszme és a futás barátai. A hat városban összesen tizenötezer ember döntött úgy, hogy futócipőt húz.
Ez a szám ma este kilenc órakor minden bizonnyal jócskán gyarapodik, elég, ha arra gondolunk, hogy a tavalyi éjszakai futáson kétezer-hétszázan álltak rajthoz. Ma este hét órától a Lánchíd pesti hídfőjénél, a Roosevelt téren kezdődik a program, zenés-táncos bemelegítéssel. Ezt követően kilenckor, tűzijáték fényénél rajtol el a mezőny. A 6,5 kilométeres útvonal a Lánchídon, majd az Alagúton keresztül, a budavári palota tövében vezet, hogy a befutóra viszszatérjen a mezőny a pesti oldalra. A támogató jóvoltából ezúttal is olimpikonokkal, kiváló sportolókkal találkozhatnak a futók. Így jelen lesz a kajakos Kammerer Zoltán, Kökény Roland és Kucsera Gábor, valamint a vízilabdázó Kósz Zoltán.
A nevezési díj kétezer forint, ezért cserébe a jó hangulat
mellé minden induló emblémázott pólót kap ajándékba, valamint részt vehet a nyereményjátékon. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!