Hírek

2005.09.12. 00:00

Pánikbetegen munkába menet

Munkaügyi mentorok segítik munkához Bács-Kiskun megye krónikus pszichiátriai és más egészségkárosodott betegeit. Eddig közel ötszáz érintett embert regisztráltak, akik közül több mint száz főt sikeresen munkához is segítettek. A cél: megduplázni ezt a számot.

G. Z.

– Országos viszonylatban kiemelkedően magas Bács-Kiskun Megye mentálisan sérült betegeinek a száma – mondta el a Bács-Kiskun Megye Egészségügyéért Alapítvány kuratóriumának elnöke, Prof. Dr. Szűcs Attila, a megyei kórház pszichiátriai osztályának vezető főorvosa. Az izsáki úti kórház területén működő mentori szolgálat elsődleges célja, hogy a megváltozott munkaképességű ügyfeleket – akik például depresszióban, skizofréniában, szenvedélybetegségben vagy pánikbetegségben szenvednek – felkutassa, meggyógyítsa és munkába vagy képzésbe segítse. 

– Könnyen utolérhet bárkit a depresszió. Elég egy váratlan élethelyzet egy gyengébb idegzetű embernek ahhoz, hogy kicsússzon a talaj a lába alól – mondta el Tankó Gabriella munkaerőpiaci mentor, az alapítvány munkatársa. – Ebből a helyzetből segítség nélkül már szinte lehetetlen újra a munkaerőpiac szereplőjévé válni. Az alapítvány két munkatársa harminc hónapra szóló tervet kezdett júliustól. – Az elkövetkezendő két és fél évben hatszáz személyt vonunk be, legalább kétszázukat munkához vagy képzéshez segítjük. – mondta el Varga Erika, a kecskeméti iroda másik mentora. – Bízunk a sikerben, hiszen a munkáltatók nemcsak kedvezményeket és támogatást kapnak a leszázalékolt, tartós munkanélküliek alkalmazásával, hanem kiváló szakembereket, minőségi munkaerőt is. Budapesten a Salva Vita Alapítvány végez hasonló munkát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!