Hírek

2005.09.12. 00:00

Pusztító erejű robbanás Pakson

Pakson akkora robbanás történt, hogy a lakosság szinte egy szálig odaveszett. Nem mostanában, hanem jó párszáz évvel ezelőtt. Egy faágyút készítettek a falucska lakói, de a szerkentyű szétrobbant – így történt a tragédia. Mindezt az Állítólag… című sorozatból tudhattuk meg, amelyben két mítoszvadász legendák nyomába ered.

(pg)

Kísérletekkel igyekeznek igazolni/cáfolni a szóbeszédet, a modern és régi mítoszokat. Ehhez pedig robbantanak, felgyújtanak, kilőnek, eltemetnek, villámot csiholnak, eláztatnak, széttörnek, idomítanak… Kiderül például, hogy az autó kilyukadt hűtőjébe csurgatott tojás betömi a lyukat, de nem igaz, hogy a magasból ledobott pénzérme agyonüthet egy embert. Igaz, hogy egy nagy fehér cápa képes szétszakítani a cáparácsot, amint a híres horrorfilmben láthattuk, de nem igaz, hogy egy puskalövéstől felrobban a kocsi tankja, ahogy kispályás filmekben lenni szokott. A műsor tanulságos, érdekes, és igazán szórakoztató.

Állítólag…
Discovery Channel, hétköznaponként 19 órától

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!