Hírek

2005.09.17. 00:00

Rajzháború lelkes állatokkal

A SZÁMÍTÓGÉPES ANIMÁCIÓ az elmúlt tizenöt évben forradalmasította a rajzfilmkészítést. Az új rajzfilmek nem csak a gyerekeket, a felnőtteket is meghódították.

T. Sz.

A Toy Storytól a Szörny Rt.-n át A hihetetlen családig, a Shrektől a Jégkorszakon át a Cápameséig rabul ejtő a látvány. Most itt az újabb eresztés, amely egy pöttöm galambfiról szól, aki elhatározza: bevonul postagalambnak az angol hadseregbe. A náci sólymok már minden daliás galambot levadásztak, így hát a nyüzüge, ámde bátor kis csoporton múlik, hogy a szövetséges csapatok partra szállásáról szóló parancs eljut-e a vezérkarhoz.

Kedves, aranyos mese, amely ezúttal csak a gyerekeknek szól, nincs tele olyan poénokkal, utalásokkal, amelyeket a kicsik nem értenek. Az animáció nem olyan mellbevágóan valósághű, mint a korábbi kasszasikerek esetében, de ezt leszámítva minden a helyén van. Aztán a szülők vagy a nagyszülők mesélhetnek a gyerekeknek a galambtartásról vagy arról, hogy a telekommunikáció nem mindig volt olyan szélvészgyors, mint manapság. (Vadgalamb. Angol rajzfilm, 2005. R.: Gary Chapman.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!