Hírek

2005.09.14. 00:00

Rapid-hadművelet a Bayern ellen

Balul sikerült a Bayern München elleni, szerdai Bajnokok Ligája-meccsre készülő Rapid Wien főpróbája. Nem csoda hát, ha a bécsi gárda (s szurkolói) leginkább a titkos szexfegyverben bíznak.

Árvay Sándor

Földbe gyökerezett a lába a meglepetéstől hétfőn délután a schwechati repülőtér várótermébe kilépő Oliver Kahnnak (36), amikor a várakozókra pillantott. A tömegben ott állt a kedvese, akitől néhány órája búcsúzott el Münchenben… Azonnal kiderült persze, hogy hasonmásról van szó, s egy szempillantás után az is tisztázódott, mit keres a csinos délibábjelenség az osztrák főváros repterén. A Kronehit rádióadó Jó reggelt, Ausztria! című műsora találta ki a titkos fegyvert, amelynek segítségével szerintük sikerre vihető a Bayern München legyőzéséhez vezető hadművelet. A német futballisták barátnőire hasonlító hölgyeket toboroztak, azzal a céllal, hogy megzavarják a bajor játékosok meccs előtti nyugalmát.

„Hagyd a Rapid labdáit, törődj inkább az enyéimmel!” – hirdette Elke kezében a transzparens azt, amire akkor is felfigyel a férfiember, ha a kihívó dekoltázs nem engedne a megszokottnál is nagyobb rátekintést a szűk ruha viselőjének mellére. Nem beszélve arról, hogy az illető megszólalásig hasonlít az otthon hagyott barátnőre. A 22 esztendős, színművészeti főiskolás Elsa vállalta a feladatot, hogy a Bayern bécsi tartózkodása idején bármi eszközzel is, de megpróbálja elterelni Kahn kapus figyelmét a Rapid elleni futballmeccsről. A hadjárat első része volt a repülőtéri fogadtatás, ám a szőke, bécsi szépség mást is tartogat a tarsolyában. „Komolyan készültem a feladatra, olvastam, néztem a híreket, tanulmányoztam Oli Kahn szokásait. Tudom, hogy kedvese, Verena 24 éves, a megjelenése sokban hasonlít rám. Még az érdeklődése is, hiszen televíziós műsorvezetői terveket szövöget, én pedig színésznövendékként szintén kapcsolatba kerültem már a tévés szakmával. Azt gondolom, Oli típusa vagyok, kedveli a csinos, szőke nőket. Rástartolok. Pillanatnyilag nincs állandó barátom. Segíteni akarok magamon, s talán a Rapidon is…” – ömlött a szó Elsából.

A bohókás rádiós ötlet, benne a szőke nő története persze aligha lesz megfelelő fegyver a Bajnokok Ligája-sikerről álmodozó Bayern München legyőzésére. Az Admira Wacker Mödling elleni sovány 1-1 után a táblázat éléről is lecsúszó Rapid gyengén főpróbázott, csupán a hosszabbításban egyenlített, s hogy a blama teljes legyen, Josef Hickersberger edző piros lapot kapott a játékvezetőtől, így csak a tribünről nézhette tanítványai kínlódását.

A mai BL-találkozó azért más lesz, tudják ezt Ausztriában s a bajorok háza táján egyaránt.  A házigazda bécsiek esélyeit némiképp növelheti, hogy a Bayern hétfő délelőtti, még otthoni edzésén megsérült a válogatott csapatkapitánya, Michael Ballack (28), aki semmiképpen sem szerepelhet a Rapid elleni összecsapáson. „Santa Cruzzal harcoltam a labdáért, Schweinsteiger közbecsúszott, s eltalálta a bal bokámat. Nem hibás Schweini, ezzel együtt az orvosok húzódást állapítottak meg, s csak a hét végén döntik el, ott lehetek-e a Hannover elleni Bundesliga-fellépésen.”

A gólgyártásban is fontos szerepet vállaló játékmester helyett immár mindenképpen Roy Makaay feladata lesz a Rapid kapujának bevétele. A 30 esztendős holland, aki a Bayern legutóbbi 27 Bajnokok Ligája-góljából tizenhármat jegyzett, felépült sérüléséből, így Felix Magath edző kezdőként számít rá a Rapid ellen. Makaay mellett hárman pályáznak a második csatár szerepére: Santa Cruz, Paolo Guerrero és a hátsérüléssel bajlódó Pizarro, ki csak tegnap utazott a csapat után Bécsbe.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!