Hírek

2005.09.14. 00:00

Régmúlt korok élőhalott harcosai

K. K.

PRITCHARD MESTER vastag kötete jó – sőt, majdnem nagyon jó – könyv, hozzá illő, vérvörös borítóval, rajta egy ütésre emelt, kelta harci bárd. A történet ugyan lassan lódul neki, kell hozzá vagy százötven oldal, de aztán letehetetlenné válik.
A mai Angliában egy ősi csillagtérképpel megidézik a múlt örökös harcra ítélt kísérteteit, a Hollósarjakat, akik a bűvös erejű, hollós lobogó alatt újra megvívják küzdelmeiket életre-halálra. Van szerelem, árulás, gyilok és varázslat bőven. De van meggyőző történelmi háttér, megidézett múlt, életre keltett legendavilág is. Pritchard nem az olcsó megoldást választotta, hanem a keskeny ösvényt, amely könyvhegyek között vezet az üdvösségre. Fura mód, a kötet igazi erénye ütött vissza: a szerző szerkesztőként nem jeleskedik, túl sokat markolt. Az ősi harcosok máig élő világa mellett a fegyverkezés ellen tüntető, pacifista mozgalmárokra semmi, de semmi szüksége az olvasónak. (John Pritchard: A sötétség kora. Alexandra Kiadó, 2005. 864 o.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!