Hírek

2005.09.17. 00:00

Sotomayor és tanítványa együtt jön Somoskőre

Hegyi Á.

Szinte hihetetlen, de szombaton már 19. alkalommal rendezik meg a lassacskán világhírű ugrógálát Somoskőn. Az esemény rangját híven tükrözi, hogy az elmúlt években olimpiai bajnok sokasága futott neki a lécnek a somoskői vár tövében. A főszervező Angyal Jánosnak már sikerült a gálára csábítania a svéd Stefan Holmot (Athén bajnoka), az amerikai Charles Austint (Sydney aranyérmese) és a kubai Javier Sotomayort (Atlantában győzött) is. A rúdugrást is képviselte már ötkarikás bajnok, az ukrán Szergej Bubka 1993-ban 580 centis magasságból vetett egy futó pillantást az alatta tapsoló publikumra.

Az idei gálán is lesz nagymenő, méghozzá kettő is. Visszatér a közönségkedvenc, Javier Sotomayor, immár edzői és menedzseri minőségben, és hozza magával tanítványát, a Monte-Carlo-i világdöntő győztesét, Victor Moyát. A kubai fiú óriási formában volt az elmúlt héten, 235 centivel győzött a hercegségben, és ha folytatja remeklését, akkor könnyen lehet, hogy megdönti mestere 237 centis somoskői rekordját. Mellette fellép még az olasz Andrea Bettinelli (227 cm a legjobbja), Nicola Ciotti (230 cm), a finn Oskari Frösen (231 cm) és az orosz Andrej Teresin (232 cm). Természetesen ott lesz Boros László is, aki idén javította 228 centiméterre a magyar rekordot, amennyiben ezt túlszárnyalja, akkor 230 ezer forint üti a markát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!