Hírek

2005.09.16. 00:00

Túl gyorsan eldőlt

Nem sikerült meglepetést okoznia a magyar bajnoknak Donyeckben. A háromgólos hátrányt szinte lehetetlen ledolgozni a debreceni visszavágón – bár az első félidő után örülhettünk, hogy „csak” ennyi lett.

Lázár Lajos

Rosszabbul nem is kezdődhetett volna a mérkőzés! Az ukrán bajnok már az 1. percben megszerezte a vezetést. A brazil Brandao adott középre, és honfitársa, Elano senkitől sem zavartatva továbbíthatott a kapuba (1-0). Szorongatott a Sahtar, rendre vezette támadásait, a DVSC ebben az időszakban képtelen volt felnőni a feladathoz. A félidő közepéig tartott a nagy hazai nyomás, ezután kezdeményezőbb lett a Loki. A mezőnyben láthattunk egy-két ügyes megoldást, de a támadások befejezésével adós maradt a vendégcsapat. Ezek a debreceni kezdeményezések azt is jelentették, hogy fellazult a magyar csapat védelme, és a Sahtar kontrái életveszélyesek voltak. Szerencsére kimaradt néhány gólhelyzet, a 34. percben viszont már nem hibáztak a hazaiak. Lemaradtak a védők, és Brandao azt is megengedhette magának, hogy sarokkal továbbítsa a labdát Csernyánszki kapujába (2-0). A félidő végén tovább növelte előnyét a donyecki gárda, a nagyszerűen játszó Brandao ezúttal tizenegyesből lőtt gólt (3-0).

A második játékrészben kiegyenlítődött a játék. A Sahtar előnye tudatában az eredmény tartására ügyelt, átengedte a kezdeményezést a Lokinak, így mezőnyfölénybe került a vendégcsapat. Többet támadott a Debrecen, de a kapura változatlanul nem jelentettek veszélyt ezek az akciók. A távoli lövéseket magabiztosan hárította a Donyeck kapusa. Titokban abban reménykedtünk a mérkőzésnek ebben a szakaszában, hogy talán csak sikerül szépíteni, amikor a 72. percben egy kontra végén Vorobej tovább növelte az ukrán csapat előnyét (4-0). A Sahtar már csak játszadozott, a DVSC még egyszer rákapcsolt, és végre ennek az igyekezetnek gól lett az eredménye, a 88. percben a szépítő találatot Sidibe érte el (4-1).

A gyorsan bekapott gól meghatározta a mérkőzés menetét. A Debrecen csak nehezen talált magára, de hiába lett mezőnyben egyenrangú partner, támadásaiból hiányzott az elképzelés. A második félidőben
átgondoltabb lett a játéka, de képtelen volt komolyabb helyzetet kialakítani. A kulcsjátékosok ezúttal tudásuk alatt teljesítettek, így nem lehetett felvenni a versenyt az ismert labdarúgókat felvonultató ukrán bajnokkal szemben.

Donyeck, 22 000 néző.

Vezette: Van de Velde (belga)

Sahtar: Lastuvka – Srna, Lewandowski, Seyhan, Rat – Duljaj, Fernandinho, Elano, Matuzalem (Jadson, 76.) – Marica (Vorobej, 46.), Brandao (Bjelik, 84.). Edző: Mircea Lucescu.

Debrecen: Csernyánszki – Bernáth, Éger, Komlósi, Szatmári – Dombi (Sidibe, 46.), Kiss Z., Nikolov (Mészáros, 46.), Sándor, Halmosi – Brnovics. Edző: Supka Attila.

Gól: 1-0 Elano (1.), 2-0 Brandao (34.), 3-0 Brandao (tizenegyesből, 45.), 4-0 Vorobej (72.), 4-1 Sidibe (88.)

Visszavágó: szeptember 29. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!