Hírek

2005.09.15. 00:00

Újabb meghallgatások a Gyurcsány-bizottságban

Eredménytelenül zárult az Apró-Gyurcsány érdekkör meggazdagodását vizsgáló parlamenti bizottság tegnapi ülése is. A testület azt tekintette át, hogy vezető köztisztviselők és állami tulajdonú vállalatok vezetői szereztek-e tulajdonrészt vagy más vezető megbízatást Gyurcsány korábbi cégeiben.

Sz. Sz.

Szijjártó Péter fideszes bizottsági elnök előterjesztése szerint Kiss Elemér, Szabó Pál, Szilvássy György, Dobrev Klára és Apró Piroska megbízatását vizsgálta volna a testület. A bizottság szocialista tagjai ugyanakkor jelezték, hogy Kiss Elemért és Szabó Pált nem tartják a kérdéskörbe bevonható személyeknek, mivel álláspontjuk szerint a feltüntetett cégek felügyelő bizottsági tagjaként nem voltak vezető tisztségben. Abban végül sikerült a tagoknak megegyezni, hogy Szilvássy György, aki jelenleg Gyurcsány Ferenc kabinetfőnöke, valamint a miniszterelnök felesége és anyósa egyaránt kaptak állami megbízatást és vezetői tisztséget Gyurcsány korábbi cégeiben.

A testület Draskovics Tibor volt pénzügyminisztert várhatóan október 5-én, Erdős Ákos üzletembert szeptember 28-án vagy október 5-én, Medgyessy Pétert pedig október 26-án vagy november 16-án hallgatja meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!