Hírek

2005.09.09. 00:00

Újabb parkolási botrány Budapesten

Tegnap reggel a XII. kerületben négy rendőr és három parkolóőr járta a Városmajor utca Csaba és Kékgolyó utca közötti szakaszát. Nem együtt ellenőriztek, ám mindannyian büntettek.

Nagy E. D.

[caption id="" align="alignleft" width="249"] Nem értik a lakók, miért büntették meg őket, ha szabályosan parkoltak
[/caption]A rendőrök olyan autókat, amelyek szerintük a tilosban álltak, a parkolóőrök meg jegy hiányában ugyanazokat a kocsikat. Szerkesztőségünket több Városmajor utcai lakó is megkereste. Egy házaspár például azt panaszolta, hogy az utcában tartó felújítások miatt nem tudnak a házuk előtt parkolni, ám ügyeltek arra, hogy felfestéssel jelzett, kijelölt parkolóhelyen álljanak a kocsijukkal. Mégis megbüntették őket a rendőrök. A bírságoló járőrök arra hivatkoztak, hogy az utca elején van egy megállni tilos tábla. Igen ám, de az útszakasz közepén szintén van egy ilyen tiltás, ami azonban csak ötven méterig érvényes. Az az után parkoló kocsikra mégis rákerült a felszólítás. A Városmajor utcának ez a szakasza egyirányú. A fővárosi önkormányzat illetékese a KRESZ vonatkozó szabályaira hívta fel a figyelmünket: egyirányú forgalmú úton a menetirány szerinti jobb oldalon szabad várakozni. A forgalom zavarása nélkül az út bal oldalán is engedélyezett a várakozás. A rendőrök az érintett szakasz jobb oldalán bírságoltak. Tóth Béla, a XII. Kerületi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának vezetője szerint munkatársai a jogszabályoknak megfelelően jártak el, de azt ígérte, részletesen megvizsgálja az ügyet. Ha kiderül, hogy tévedés történt, azonnal megteszi a szükséges intézkedéseket. Arra azonban felhívta a figyelmet, hogy az utcában gyakran a kordonokat félrehúzva parkolnak az autósok.

A Városmajor utcában július végén kezdődtek meg a felújítási munkák. A Csaba utca és a Kékgolyó utca közötti szakaszon jelenleg is éjjel-nappal dolgoznak. Már az első napokban komoly fennakadások voltak. Ám az útszakaszt nem lehetett lezárni. A XII. kerületi polgármester korábban azt mondta lapunknak, hogy nem a kerületi helyhatóság döntött így. Mitnyan György szerint a fővárosi önkormányzat korábban nem járult hozzá a lezáráshoz.              

Nagy E. D. Nem értik a lakók, miért büntették meg őket, ha szabályosan parkoltak -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!