Hírek

2005.09.12. 00:00

Végre megszépül Angyalföldön a József Attila

Ne kerteljünk, a fővárosi József Attila Színház tagjai nem a főváros legszebb épületében fogadják közönségüket. Ráadásul a színház műszaki állapota is hagy némi kivetnivalót maga után. Jó hír, hogy a Fővárosi Önkormányzat végre építészeti pályázatot írt ki a felújításra. A munkákat november közepéig lehet beadni.

Kiss G.

– Budapesten egyedül ennek a színháznak a korszerűsítése várat magára – mondta lapunknak Arató György, a XIII. kerület főépítésze. A József Attilát 1950-ben kezdték építeni. Eredetileg ülésteremnek készült, színházként 1956 óta üzemel. Húsz éve újították fel, akkor helyezték át a Déryné közből a Váci útra a főbejáratát. A díszletek elhelyezése állandó problémát jelentett, emiatt a közeli iskola udvarát szemelték ki tárolásra. – A mostani korszerűsítésnél meg kell emelni a színpad belmagasságát – mondta Arató György. A színháznak nincs megfelelő zsinórpadlása. A nézőtér is kényelmesebb lesz, emiatt 600-ról 510-520 főre csökken a befogadóképessége. Az elképzelések szerint a stúdiószínpad is nagyobb lesz, ahogy maga az épület alapterülete is, amelyet kiszélesítenek a Róbert Károly körút felé. A bejáratot visszahelyezik az eredeti oldalra. A környéket is szeretnék rendezni. Gyalogosövezetet alakítanak ki kávézókkal, kulturált parkolókkal. A beruházás teljes költsége még nem ismert. A megvalósulás pedig a főváros jövő évi költségvetésének tervezésekor dől el. Pénz most csak a terveztetésre van.

Máshol lesz az előadás

A színház épületének felsőbb szintjein lakások vannak. A kényszerházasság a felújítás után is megmarad. A színház előadásai a munkálatok miatt nem maradnak majd el. A vezetőség és a főváros keresi azt a helyet, ahová átmenetileg berendezkedhetnek a színészek.

A munkákat november közepéig lehet beadni. Kiss G. Máshol lesz az előadás A színház épületének felsőbb szintjein lakások vannak. A kényszerházasság a felújítás után is megmarad. A színház előadásai a munkálatok miatt nem maradnak majd el. A vezetőség és a főváros keresi azt a helyet, ahová átmenetileg berendezkedhetnek a színészek. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!