Hírek

2005.09.30. 00:00

Veszélyes lehet a Saab, 300 ezret visszahívnak

A Svéd autógyártó Saabnak világszerte közel 300 autót kell visszahívnia 2000-es, 2001-es, valamint 2002-es autóiból, gyújtáshiba miatt. A General Motors – a Saab anyavállalata – sajtófőnöke a Göteborgs-Posten című, svéd lapnak elismerte: az összes autó, melyet vissza kell hívni, benzinüzemű a 93-as és a 95-ös gyártási sorozatból.

Juhász Ádám

A személygépkocsik visszahívását az amerikai közlekedésbiztonsági hatóság panaszai miatt rendelték el. A gyújtási rendszer túlhevülése miatt néhány esetben tűzesethez vezetett. Az amerikai hatóság saját vizsgálatai alapján annak ellenére kérte visszahívásra a GM-től a Saabokat, hogy a hiba miatt személyi sérülés nem történt. A visszahívás a cégnek közel 64 millió eurójába (15,6 milliárd forint) kerül. Azt még nem tudni, hogy hazánkban forgalomban lévő kocsikat is érinti-e a visszahívás. A Saab magyarországi vezérképviseleténél Ignáth László értékesítési vezető lapunknak elmondta, hogy amíg nem érkezik hivatalos értesítés az anyacégtől, addig nem kommentálják a hírt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!