Hírek

2006.02.01. 18:26

Egykulcsos jövedelemadót pártol az MDF

Egykulcsos, 18 százalékos személyi jövedelemadót vezetne be az MDF – jelentette be Katona Kálmán. Az MDF választmányi elnöke szerint így egyszerűsödne az adóbevallás, csökkenne a munkanélküliség, a bürokrácia költsége, s kifehérítené a gazdaságot. A demokrata fórum gazdasági programjában támogatná a minimálbér differenciálását is.

É. S.

Az ország legnagyobb munkanélküliséggel rendelkezőt térségeiben akár 20 százalékkal is el lehetne térni az országos minimálbértől, hogy segítsék a fiatal képzetlen munkaerő elhelyezkedését. Az MDF 2007-ben bevezetné a kamatadót, eltörölné az árfolyamnyereség-adót és az egyenes ági örökösödési illetéket. A demokrata fórum a néhány százalékos kamattámogatás helyett állami garanciaalap létrehozásával segítené a kis- és középvállalkozások hitelhez jutását. Az áfa befizetését csak a számla kiegyenlítése után tenné kötelezővé, s a visszaigénylés is csak a számla megfizetése után lenne lehetséges.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!