Hírek

2006.03.17. 11:12

Bush összekeverte a két magyar forradalmat?

Meglehetősen kínos bakira derült fény az 1848-as forradalomra emlékező amerikai ünnepségeken. A rendezvényen megjelent George W. Bush amerikai elnök ugyanis összekeverte az 1956-os forradalmat az 1848-assal.

Sz. Sz.

Bush az amerikai törvényhozás épületében, Kossuth Lajos szobránál tisztelgett a magyarok szabadságszeretete előtt. Az elnök miután köszöntötte az egybegyűlteket, köszönetet mondott a szervezőknek, hogy jelen lehet a magyar forradalom ötvenedik évfordulóján tartott ünnepségen. A 20 perces beszédében az elnök Magyarországot a demokrácia egyik fénylő példájának nevezte, és kijelentette: „megköszönjük a magyar népnek a példát, megköszönjük hozzájárulásukat ahhoz, hogy Afganisztán és Irak is részesülhessen a szabadság áldásaiból”. Az Index internetes újságnak magyarázkodó Simonyi András nagykövet szerint Bush elnök nem keverte össze a forradalmakat. Hozzátette: a megemlékezés nem kizárólag a 48-as forradalomról szólt, hanem összevontan a fontos magyar forradalmakról.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!