Hírek

2006.03.30. 09:23

Még változhatnak a választási szabályok

Elképzelhető, hogy az országgyűlési választás első fordulójában, április 2-án az amerikai kontinensen részben más szabályok szerint szavazzanak az ott élő magyar állampolgárok, mint egy héttel később az itthoniak, mondta Szigeti Péter, az Országos Választási Bizottság elnöke a köztévé reggeli hírműsorában.

BAMA

Az országos listát állító pártok képviselői szerdán kérték az OVB-t, hogy foglaljon állást azzal kapcsolatban, miképpen lehetne kiszűrni az úgynevezett láncszavazást. A legjobb megoldás az lenne, ha módosítani lehetne a választási eljárási törvényt, mondta Szigeti Péter. Szerinte a törvény szövegéből ki kellene venni azt a szabályt, hogy borítékban kell bedobni a szavazólapokat az urnába. Elképzelhető, hogy az OVB csütörtök délutáni ülésén találnak olyan átmeneti megoldást, hogy ne kelljen törvényt módosítani, és akkor nem lenne szükség az országgyűlés rendkívüli ülésszakának összehívására sem.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!