Hírek

2006.04.18. 14:03

Megkezdődött a villamos-megállóhelyek átépítése

Megkezdődött a nagykörúti villamosmegállók átépítése, valamint a villamospálya részleges rekonstrukciója kedden délelőtt; a munkálatokat Vajda Pál főpolgármester-helyettes indította el a Nyugati pályaudvar előtt.

BAMA

A megállóhelyek átalakítására, magasítására azért van szükség, hogy az új Siemens villamosokra a kerekesszékkel és babakocsival közlekedők akadálymentesen felszállhassanak. A villamoshálózat május 19-éig tartó felújítása miatt a Moszkva tér és a Blaha Lujza tér között a villamosokat pótlóbuszokkal helyettesítik. A Fővinform tájékoztatása szerint a Nagykörút említett szakaszán vasárnap óta tilos megállni a táblákkal jelzett szakaszokon, ahol a pótlóbuszoknak a parkolók helyén külön buszsávot alakítanak ki. Európai uniós forrásokból és a főváros költségvetéséből összesen 3,4 milliárd forintból újítják fel a nagykörút villamoshálózatát. A rekonstrukciót két lépcsőben végzik: a Moszkva tér és a Blaha Lujza tér közötti munkálatokat követően május 22 és június 9-e között a Blaha Lujza tér és a Móricz Zsigmond körtér közötti vonalszakaszt alakítják át. A rekonstrukciós programmal azért kell június 9-ig végezni, mert egy nappal később indul a 2-es metró felújítása.

Az új, 54 méter hosszú, energiatakarékos villamosok közül  két-három várhatóan már június végén forgalomba állhat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!